Categorie├źn
Geen categorie

Beroepsonderwijs in Papoea

Geen betere dag voor het uiten van dankbaarheid dan vandaag, eerste Kerstdag 2020. Toen het Kerstkindje al zo groot was geworden dat het als teenager Vader Jozef kon helpen in de timmerwinkel, heeft de jeugdige Jezus ervaren hoe ambachtelijk werk niet alleen een redelijke bron van inkomsten kan zijn, maar ook voorziet in wat de maatschappij nodig heeft. In Nederland vond men in de 60-er jaren dat een overal vies was en een boord statig, maar nu zitten we te schreeuwen om mensen die met hun handen iets kunnen maken. Iets dergelijks is nu ook in Papoea aan de hand: HAVO- en VWO-afgestudeerden zitten zonder werk thuis, maar wie een technische opleiding heeft gehad, komt meteen aan het werk.
Onze Stichting “Papoea Dochter van Compassie” (gevestigd te Sentani, Jayapura, Papoea, Indonesia) heeft daarom besloten, een middelbare beroepsopleiding te starten, waarvan de bouw in oktober is begonnen. Wij zijn de Stichting Thuisfront Braem zeer erkentelijk dat zij ons helpt bij het realiseren van onze MBO-school. In het verleden heeft het Thuisfront ons al meerdere keren de helpende hand geboden. Daarom gaat de dank van de betreffende Papoeajeugd heel bijzonder uit naar u allen die door uw bijdragen het mogelijk maakt dat kinderen overal ter wereld het nu beter krijgen dan ze het in hun vroegste jeugd hebben gehad, en hun toekomst met een gerust hart tegemoet kunnen zien. – Ik wens u gezegende feestdagen en een goed en gezond nieuw jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *