Categorieƫn
Geen categorie

Hartelijk dank

Kakaskasen 20 Januari 2014
Hartelijke dank Stichting Thuisfront Braem voor Uw hulp bij de renovatie van ons seminarie hier in Manado, Noord Celebes, Indonesiƫ. Het is moeilijk om aan hulp te komen bij een project als dit. De een zegt, wij geven allen voor mensen en niet voor gebouwen, alsof mensen zonder gebouwen kunnen. Een school heeft een onderkomen nodig. Anderen wij geven niet voor specifiek religieuze projecten. Inderdaad zou je een Klein Seminarie een religieus project kunnen noemen, omdat het in wezen een opleiding is voor priestercandidaten. Ik zie het vooral als een sociaal projekt, Slechts een heel klein gedeelte van de jongens die hier een middelbare schoolopleiding volgen, wordt priester; na een goede opleiding hebben veel van onze oud-studenten een goede positie en leveren een waardevolle bijdrage aan kerk een maatschappij. De studenten komen veelal uit minvermogende gezinnen. Ik werk al 46 jaar in dit klein seminarie ne voor mij is het allereerst een sociaal project.
De oudste gebouwen zijn 80 jaar oud en zijn inderdaad aan renovatie toe. Bij voorbeeld, vorige week tijdens hevige storm en regen, ben ik wel een beetje bang geweest, dat een gedeelte tegen de vlakte zou gaan.
Hartelijke dank Stichting Thuisfront Braem en allen die het werk van de stichting mogelijk maken.
Gods zegen en hartelijke groet,
Albert Smit MSC