Categorie├źn
Geen categorie

Bedankt voor de bijdrage aan st. Hope Made Real

Geachte Bestuursleden en Vrienden van de Stichting Thuisfront Braem,
Via deze brief wil ik de Bestuursleden en Vrienden van de Stichting Thuisfront Braem heel erg hartelijk bedanken voor hun geweldige donatie van 5000 Euro. Voor anderhalf jaar geleden ben ik als vrijwilliger werkzaam geweest als verpleegster in een weeshuis/school van de stichting hope made real in Urokondo in Rwanda. In dit dorp is erg veel armoede. In het weeshuis wonen ongeveer 50 kinderen, waar Mama Arlene voor hen zorgt. Buiten het weeshuis doet de stichting ook erg veel goeds voor de gemeenschap. Zo hebben ze voor geiten voor de vrouwen uit het dorp gekocht en heeft het weeshuis een kippenboederij met 200 kippen. Verder is er een waterput geplaatst voor de hele gemeenschap en is er een school gebouwd, waar ook kinderen buiten het weeshuis naar school kunnen. Deze school dient nog erg uitgebouwd te worden, maar helaas was hier geen budget voor. Wij zijn begonnen met een collecte in mijn plaatselijke kerk (Hengelo) met kerst. Maar dankzij jullie geweldige steun kunnen we een nieuw gebouw voor groep 3, 4, 5 en 6 bouwen. Dit gebouw gaat twee verdiepingen krijgen om ruimte te besparen. Op de begane grond wordt rekening gehouden met kinderen met een handicap, zodat die ook (eindelijk) naar school kunnen. De school is toegankelijk voor de kinderen in het weeshuis en de kinderen die in het dorp Urukondo wonen, grotendeels van de ouders van de kinderen ‘betalen’ voor school, maar als zij hier geen geld voor hebben, zijn zij ook welkom, dit omdat het natuurlijk erg belangrijk is dat een kind les kan krijgen! Namens mijzelf en de oprichtster van dit weeshuis, Mama Arlene, heel erg bedankt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *