Categorieën
Geen categorie

Zonnepanelen Nandom JHS

Beste bestuursleden, vrijwilligers en donateurs van Thuisfront Braem,
Dankzij jullie bijdrage kunnen wij de komende maande een klein zonnepaneel project verwezenlijken bij de Junior High School (JHS) in Nandom. Als dit systeem blijkt te werken, ontstaat de mogelijkheid om zonnepanelen die in Nederland niet meer “geschikt” zijn nuttig in te zetten in Ghana (er zijn reeds een paar toezeggingen gedaan door bedrijven in Nederland). Vrijwel alle energie in Ghana wordt opgewekt met waterkracht (Akosombo-dam en Bui-dam) In de hete maanden van het droge seizoen staat het water achter deze stuwdammen laag, waardoor er (juist in die periode wanneer veel elektriciteit gevraagd wordt) vaak stroomstoringen zijn. We beginnen nu in ieder geval te beginnen met een school waar de ventilatoren en lampen werken.
Namens de stichting Savanne Onderwijs en de leerlingen in Ghana wil ik u hartelijk bedanken,
Dick Elhorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *